Fantastisch debuut in de AUDI SPORT R8 CUP

Capelle aan den IJssel (Nederland) GAMMA Racing Day(s): WAT EEN WEEKEND! Na het DTM weekend was het nu tijd voor het GAMMA weekend. Een weekend wat normaal bekend staat als één van de áller drukst bezochte race weekenden van het jaar. Dit jaar is alles anders, COVID-19 heeft het bezoekersaantal terug gebracht naar 10.000. De fun is er gelukkig niet minder om geworden, de resultaten al helemaal niet! Nog een leuke binnenkomer voor deze keer: de spontane deelname aan de Duitse AUDI SPORT Seyffarth R8 LMS CUP! 

 

Vrijdag avond

Vrijdag avond aan de bar is meestal gezellig, of zelfs héél gezellig ;). Deze keer raakte Gräper in gesprek met Niels Langeveld. Hij vertelde dat hij een sponsor moest coachen die dit weekend deelnam in de AUDI SPORT R8 LMS  CUP. Na wat woorden verder gaf Langeveld aan dat er nog een auto beschikbaar was om op zaterdag mee te racen. De normale coureur had een race in een andere klasse op Zandvoort, zondag zou hij wel rijden. Nou zei Gräper, dan rijd ik wel! En zo geschiedde, om 1.00 hoorde Gräper dat hij zich om 8.00 moest melden bij het team. In een kort gesprek werd het vertrouwen gewekt dat dit een goed idee zou zijn en Gräper mocht om 10.20 instappen.

Kwalificatie 

Direct koud in de auto, geen test of enig rij moment gehad en direct kwalificeren.  Omschakelen naar een voorwiel aangedreven auto naar een achterwiel aangedreven auto met ook de motor achterin! Een leuke uitdaging. Gelukkig heeft Gräper ervaring op Assen. De eerste rondes waren verkennen, hoe voelt de auto, hoe reageert hij op bepaalde acties en vooral: WAT EEN SENSATIE! Na een kwartier was al duidelijk dat Gräper op zijn plek zat. Bij binnenkomst werd met overtuigend enthousiasme verteld dat er een 5e plek genoteerd stond. Een fantastisch gevoel wat direct smaakte naar meer; Gräper had enkel nog maar een shakedown gedaan… Direct reed hij uit en ging er met gepaste moed eens extra goed voor zitten. Geen gekke dingen doen, niet overdreven pushen met zo weinig auto ervaring. Eindklassering:  1.45,057, P6 tussen de ervaren pro’s in de kwalificatie in een auto waar Gräper nog nooit eerder mee heeft gereden! 

De race

Met zo’n 30 minuten ervaring op zak in de R8 was de duidelijke gedachte: Hard maar slim rijden, niet teveel risico’s want het is niet nodig voor nu. Net zoals in de Supercar Challenge een rollende start. De start was sterk en direct won Gräper een plek. vanaf P5 kon hij aanhaken bij de kopgroep om zo met 5 auto’s weg te rijden van de rest van het veld. Na enkele ronde werd zelfs de nummer 1 in de rondte getikt waardoor de aansluiting op P4 kwam. Na 20 min kwam de Safetycar op de baan wegens een incident op de baan. Bij de herstart leek alles goed te gaan totdat er een aanval van een snellere auto kwam. Gräper koos “eieren voor zijn geld”, nu gewoon geen risico’s nemen. Het tempo bleef er heel mooi in en de race werd afgevlagd op een 5e plaats! Enorm blij en trots op dit resultaat. Direct tussen de pro’s en dat zonder enige training en gewoon koud in de auto direct de snelheid gevonden. 

Conclusie van dit avontuur

Geweldig om mee te mogen doen aan zo’n mooie competitie en startveld! Dit is iets wat zeker smaakt naar meer want de snelheid zat er gewoon gelijk goed in!

 

 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het Circuitpark Zandvoort! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

Alles valt op zijn plek tijdens de GAMMA RACING DAY(S)

Capelle aan den IJssel (Nederland) GAMMA Racing Day(s): WAT EEN WEEKEND! Na het DTM weekend was het nu tijd voor het GAMMA weekend. Een weekend wat normaal bekend staat als één van de áller drukst bezochte race weekenden van het jaar. Dit jaar is alles anders, COVID-19 heeft het bezoekersaantal terug gebracht naar 10.000. De fun is er gelukkig niet minder om geworden, de resultaten al helemaal niet! Nog een leuke binnenkomer voor deze keer: de spontane deelname aan de Duitse AUDI SPORT Seyffarth R8 LMS CUP! 

Zie hier het artikel over de AUDI SPORT R8 CUP

https://www.graperautomotiveracing.nl/2020/10/05/fantastisch-debu…udi-sport-r8-cup

Training en kwalificatie op vrijdag

De vrijdag begon zoals elke andere. 2x trainen en 1x kwalificeren. De eerste training nam Zumbrink volledig voor zijn rekening. De baan was nat van de regen in de nacht. Meters maken in de regen was lekker, maar met de weet dat het droog zou zijn dit weekend wel een beetje zonde. Een fatsoenlijke training heeft Zumbrink niet kunnen rijden. Training 2 was wel veelbelovend. Zumbrink heeft in deze training nog wat rondes gedaan waarna Gräper hem volmaakte. Een prima 4e tijd binnen enkele tienden van de kop gaven een vertrouwd gevoel. 

Einde van de Middag stond de kwalificatie op de planning. Met vertrouwen heeft Gräper de training aangevangen. Na 2 ronden dreigt het stevig mis te gaan… Bij het aanremmen van de Bult met ca 188 km/h gaat het rempedaal naar de bodem, maar de auto remt niet! Een gescheurde koppeling van de linker remslang zorgt voor lekkage in het remsysteem en de remmen weigeren dienst!  Een stevig schrik moment maar een rustige manouvre zorgt ervoor dat Gräper schadevrij richting de pitstraat kan rijden. Het team van Ferry Monster Autosport reageert adequaat en repareert binnen 5 minuten de remslang. Gräper kan zijn kwalificatie vervolgen. Helaas zat de schrik er stevig in en 100% vertrouwen in de remmen was er even niet. Resultaat P4, het lijkt wel een vast patroon te worden. We weten in ieder geval wel dat het niet héél veel uit zal maken voor een 1-uurs race.

Race 1 zaterdag

Op zaterdag stond race 1 op de agenda. Gräper nam deze race de openings-stint voor zijn rekening. Het bleek een rommelige start, door het verkeerd positioneren werd Gräper aan de buitenkant gedrukt en kon hij zijn plek niet behouden. Een terugval naar P6 in bocht 1 bleek erg teleurstellend, maar Gräper gaf de hoop niet op. Standvastig en gemotiveerd eiste hij zijn plekken weer op. Uitkomen bocht 6 reed hij weer terug op P4. Het werd een zwaar gevecht met de oranje BMW van Marcel van der Maat. Duwen en trekken bracht uiteindelijk mogelijkheid tot inhalen, al heeft het wel een hoop tijd gekost. Gelukkig voor Gräper niet voor lange duur. De Safetycar kwam op de baan vanwege 2 incidenten op de baan. Het veld lag weer op elkaar. Bij de herstart achter de Safetycar lette Gräper goed op. De auto’s voor hem waren aan het stoeien voor de Safetycar lijn (daarvoor mag je niet inhalen) en met een aanloopje verschalkte hij zo 2 posities waardoor hij uitkomen bocht 1 weer op de 2e positie lag! Fantastische manoeuvre die uitzicht bood op een podium positie!  Na de pitstop met Zumbrink achter het stuur leek alles te kloppen. Zumbrink had het tempo te pakken en bleef mooi in ritme om de race op P2 uit te rijden. Terwijl Zumbrink onderweg was zat Gräper inmiddels al in de R8 klaar om zijn eerste race aan te vangen. Benieuwd hoe dat is verlopen? Zie hier de link: https://www.graperautomotiveracing.nl/2020/10/05/fantastisch-debu…udi-sport-r8-cup

Race 2 zondag

Zondag was dan eindelijk “de” Gamma Racing Day. Een evenement wat elk jaar zomaar 80.000 man publiek genereerde was het ditmaal niet. 10.000 man publiek wel! Zumbrink nam deze race het stuur als eerste in handen. Een geweldige start zorgde voor  een sterke 2e plaats na de 1e bocht. Zumbrink had direct ritme en kon samen met de BMW van Arendsen een gat slaan ten opzichte van de rest van het veld. Onbedreigd brengt Zumbrink de auto binnen op P2. Gräper neemt het stuur over en rijdt uit vanaf de 2e plek. Op weg naar de oranje BMW van Marcel van der Maat ziet Gräper de BMW spinnen en achterstevoren staan. Direct haalt Gräper de BMW in en is de 1e positie overgenomen. Wederom onbedreigd heeft Gräper enkel de taak om tempo te houden en de race uit te rijden. En jawel, daar is dan eindelijk de winst voor de Cupra met startnummer 250! 

Conclusie van het raceweekend

Wederom weer enorm genoten van de progressie die we als team hebben gemaakt. Het was duidelijk dat we de snelheid hadden tijdens het voorgaande weekend. De energie die er in is gestoken om de snelheid te vinden is nu eindelijk verzilverd en met een heel sterk gevoel gaan we dan ook richting Zandvoort aanstaand weekend! Helaas wegens de verscherpingen van de regels zijn er dit weekend geen bezoekers toegestaan. We kijken er daarom ook naar uit over 4 weken in Assen om wél weer toeschouwers te mogen ontvangen tijdens de welbekende Finaleraces op Assen! 

 

SPONSOREN VOOR DIT WEEKEND

Wij danken onze sponsoren voor dit raceweekend: 

VDR Gevelreiniging – www.gevelreiniging.nl

‘T Goeiehuys Vastgoed – www.goeiehuys.nl

2-ROCK

Dealer Krediet & Leasing – www.dealerkrediet.nl

Gräper Automotive – www.graperautomotive.nl

Autobedrijf Tijmons – www.tijmons.nl

Ferry Monster Autosport – www.ferrymonsterautosport.nl

 

BEKIJK HIER DE AFLEVERING  VAN DIT RACEWEEKEND op RTL7! 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het TT-circuit te Assen! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

 

[ngg src=”galleries” ids=”13″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Succesvol weekend op DTM Assen!

Capelle aan den IJssel (Nederland) Het tweede raceweekend van de Supercar Challenge 2020 op het TT-Circuit in Assen zit er op! Met de data op zak van Zandvoort begon het duo met positieve moed aan het DTM weekend! Met een podium plaats en mogelijkheid tot winst gaf dit weekend wel echt het gevoel dat ze bij de kopgroep horen!

 

 

Vrije training en kwalificatie

Op vrijdag werden de eerste 2 trainingen van het weekend verreden. Het was duidelijk dat er veranderingen moesten komen, ritme vinden in de auto én een verbeterde afstelling van de auto. Diverse Full Course Yellow situaties en zelfs code rood verstoorde de zoektocht naar ritme. Maar, de rondjes die ze reden waren wel écht sterk! 

De kwalificatie zaterdag ochtend was op een natte maar opdrogende baan. Zumbrink nam de volledige kwalificatie voor zijn rekening. De eerste rondes op regenbanden voelde sterk en dat bleek ook in de rondetijden! Constant stuivertje wisselen op P1 bracht een spannende strijd. Na 10 min werd het toch tijd om op slicks uit te gaan. Door de wisselende omstandigheden met natte gedeeltes op de baan bleek het wel heel moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. De strijd ging door tot in de laatste rondes en dat bleek ook, vrijwel iedereen reed in zijn allerlaatste ronde zijn snelste. Resultaat P4. 

Race 1 zaterdag

Na het grove spektakel in de DTM was het de beurt aan de Supercar Challenge voor het rijden van race 1. Gräper nam op zaterdag de start voor zijn rekening. De rollende start was fantastisch! Een goede timing zorgde al vanaf de start van een winst van één positie, 2 bochten later werden dit er zelfs twee! Enkele auto’s achterop raakten elkaar en schoven van de baan met een Safetycar tot gevolg. Na de herstart vanaf de 2e plaats in de klasse had Gräper 1,5 ronde nodig om ook de Hyundai van Febo Racing te verschalken. Na een foutloze stint bracht Gräper de auto binnen op P1 en nam Zumbrink het stuur over. Vanaf P1 had Zumbrink het tempo gelijk te pakken, met volle overtuiging reed hij zijn rondes. De Hyundai heeft ook te pitstraat bezocht en heeft zijn rijderswissel voldaan. Van Riet stoofde met een ongekende snelheid op de Cupra van Zumbrink af en verschalkte op nette wijze de Cupra van de 1e plek. Samen reden ze op kop hele knappe rondetijden en zijn ze nog regelmatig in strijd geweest. Resultaat een knappe P2 met strijd tot aan de eindstreep!

Race 2 zondag

Spanning en sensatie op de zondag tijdens de 2e race in de stromende regen! Hier komen de ware coureurs naar boven, zware weersomstandigheden door hevige regenval en opspattende spray belemmeren het zicht maximaal!

De ervaren Zumbrink nam deze race de start tot zich. Na 3 openingsrondes achter de Safetycar ging het los! En hier bleek ervaring in de regen absoluut waardevol. Zumbrink vind zijn ritme en pakte gecontroleerd zijn posities over van de concurrenten. Na een sterke openingsstint nam Gräper tijdens de verplichtte pitstops het stuur over. Vanaf P2 nam Gräper de 2e stint tot zich. Onderweg naar P1 kwam 5 min voor het eind een vervelend bericht vanaf de pitmuur, een drive trough voor nummer 250.. Zoals je kunt raden was dit het startnummer van de Cupra van Gräper & Zumbrink. Een 0.9 seconde te korte pitstop bracht roet in het het eten voor een winnend feestje. P5 was het eindresultaat voor de race. Vervelend maar waar, de snelheid was in ieder geval heel goed!

Conclusie van het raceweekend

Enorm genoten van de progressie die we als team hebben gemaakt. De snelheid en het vertrouwen zat er nu echt in en we kijken uit naar een prachtig weekend tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen!.

 

BEKIJK HIER DE AFLEVERING  VAN DIT RACEWEEKEND op RTL7! 

 

SPONSOREN VOOR DIT WEEKEND

Wij danken onze sponsoren voor dit raceweekend: 

VDR Gevelreiniging – www.gevelreiniging.nl

‘T Goeiehuys Vastgoed – www.goeiehuys.nl

2-ROCK

Dealer Krediet & Leasing – www.dealerkrediet.nl

Gräper Automotive – www.graperautomotive.nl

Harvest Promogifts – www.harvestpromogifts.nl

Autobedrijf Tijmons – www.tijmons.nl

Ferry Monster Autosport – www.ferrymonsterautosport.nl

 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het TT-circuit te Assen! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

 

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Gebrek aan ritme raast het podium net voorbij

Capelle aan den IJssel (Nederland) Het eerste raceweekend van de Supercarchallenge 2020 op Circuitpark Zandvoort zit er op! Het Zandvoort Superprix weekend was niet alleen voor het rijdersduo maar ook het race team Ferry Monster Autosport een vernieuwend feestje. Met twee maal een 4e plaatst wordt het gezien als een leerzaam maar lichtelijk teleurstellend weekend. 

 

Vrije training en kwalificatie

Vrijdag werd de eerste(en ook enige) vrije training en direct ook de kwalificatie op het vernieuwde Circuitpark Zandvoort verreden. De training stond in het teken van “kilometers maken” en wat setup tests. Helaas hadden we maar 80 minuten trainingstijd, waar ook zeker 20 min van een rode vlag of full course yellow was. De auto lag nog niet helemaal naar ons zin, na wat kleine wijzigingen na de training was het al 10 min na de training weer tijd voor de kwalificatie run. Zowel Gräper als Zumbrink hebben beide op een set nieuw rubber hun tijd gezet wat resulteerde in een 3e en 4e startplaats voor de races.  Een prima uitgangspositie maar beide hadden op basis vanuit de data uit de auto zeker potentie voor een betere score.

Race 1

Op zaterdag stond de eerste race op het programma. Vanaf de start een mooie inhaalslag naar P2 kunnen maken, helaas lag toch het tempo van de andere auto’s te hoog wat binnen een half uur een 4e klassering opleverde. Zumbrink nam het stuur over en bracht de auto aan de finish op P4 in de klasse. Niet het resultaat zoals gehoopt maar ook niet helemaal ontevreden. 

Race 2

Met een hoop data op zak stond op zondag race 2 op de planning! Wederom startte Gräper de race. Vanaf de start bleek het tempo er deze keer wél in te zitten! Na de start vanaf P3 werd direct na de 4e bocht duidelijk dat de snelheid er in zat. Na duels in de eerste bochten was de 2e plaats in de klasse ingenomen en werd deze niet meer losgelaten. Een felle strijd op de baan was een waar toneel voor toeschouwers en fans. Het nodige duw- en trekwerk kwam er aan te pas, cupracen zoals het hoort maar wel met respect! Na een half uur ontstond er een safetycar situatie op de baan, dit bracht direct heel het rijdersveld de pitsstraat in. Een hoop sensatie en drukte zorgde voor spektakel! Tijdens de reguliere pitstop nam Zumbrink het stuur over, op P1 achter de safetycar. Bij de herstart ging het er gelijk hard aan toe, strijd vanaf de eerste bocht, helaas door een ongelukkige keuze bij een inhaalactie zorgde ervoor dat hij juist werd ingehaald en dit niet meer kon herstellen. Finish race 2 wederom op P4. 

We kijken terug op een mooi en leerzaam weekend! Met genoeg data en en inzichten gaan we aanstaand weekend er weer vol tegenaan tijdens het DTM weekend op het TT-Circuit van Assen. Juichen jullie weer mee? 

Zie hier een link naar ons (video) verslag op YouTube, racen vanaf minuut 18

https://www.youtube.com/watch?v=OKOD_t9LiSI&t=1687s

TV uitzendingen op RTL7 over twee weken, hier geven we nog op tijd een update over!

 

Programma Assen

De twee races op het TT Circuit Assen tijdens het DTM weekend belovern weer een hoogtepunt van het weekend te worden, waarbij het publiek ook weer de winnaar zal zijn.

Vanaf thuis of onderweg meekijken kan ook via de livestreamhttps://grid.dtm.com/en-int

Tijdschema Supercar Challenge    

Zaterdag 5 september
08:25-08:45    Qualifying 1 – 20 minuten
08:50-09:10    Qualifying 2 – 20 minuten
15:50-16:50    Race 1 – 60 minuten

Zondag 6 september
15:15-16:15    Race 2 – 60 minuten

 

 

SPONSOREN VOOR DIT WEEKEND

Wij danken onze sponsoren voor dit raceweekend: 

VDR Gevelreiniging – www.gevelreiniging.nl

‘T Goeiehuys Vastgoed – www.goeiehuys.nl

2-ROCK

Dealer Krediet & Leasing – www.dealerkrediet.nl

Gräper Automotive – www.graperautomotive.nl

Harvest Promogifts – www.harvestpromogifts.nl

Autobedrijf Tijmons – www.tijmons.nl

Ferry Monster Autosport – www.ferrymonsterautosport.nl

 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het TT-circuit te Assen! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

 

ZIE ONDERSTAANDE GALLERY VOOR FOTO’S VAN HET RACEWEEKEND!

[ngg src=”galleries” ids=”11″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Gräper samen met Zumbrink aan de start op Zandvoort in de CUPRA TCR van Ferry Monster Autosport

Capelle aan den IJssel (Nederland) – Oscar Gräper en Henry Zumbrink vangen de herstart van het seizoen samen aan in de (SEAT) Cupra TCR van Ferry Monster Autosport op het vernieuwde Circuitpark Zandvoort! De Zandvoort Superprix is het vervangende evenement voor het afgelaste weekend op Circuit Zolder begin deze maand, dat evenement kon geen doorgang vinden op last van de Belgische provincie die geen evenementen meer toe liet. Dit weekend wordt er samen gereden met de DNRT en namens de Supercar Challenge rijden de heren hier te gast op het DNRT weekend. 

CUPRA TCR by Ferry Monster Autosport

Als vervanger van de AUDI RS3 zullen we dit seizoen aanvangen in de (Seat) CUPRA TCR van Ferry Monster Autosport. Dit is net als de AUDI een TCR auto. Dit betekend feitelijk dat de auto de exacte snelheid in zich heeft als de AUDI alleen in een andere koets. De Cupra waar we mee gaan rijden was ook één van dé concurrenten van afgelopen seizoen in de Supercar Challenge, om deze reden hebben we er ook alle vertrouwen in dat we een snelle auto tot onze beschikking hebben!

Nieuw team en 2e coureur

Samen met Henry Zumbrink vangen we het seizoen aan in de Supercar Challenge. Henry is een bewezen coureur die na een paar jaar afwezigheid door fysieke problemen eindelijk weer in de raceauto kan gaan zitten. Met de ervaring van Henry weten we zeker dat wij een sterk koppel zullen zijn en als alles voorspoedig loopt ook zeker om het kampioenschap kunnen gaan strijden!

Tijdsschema dit weekend “Zandvoort Superprix”

Vrijdag: 17.00 – 18.20 Free Practice  |  18.30 – 19.00 Qualifying R1 & R2

Zaterdag: 14.35 – 15.35 Race 1

Zondag: 15.05 – 16.05 Race 2  

SPONSOREN VOOR DIT WEEKEND

Wij danken onze sponsoren voor dit raceweekend: 

VDR Gevelreiniging – www.gevelreiniging.nl

‘T Goeiehuys Vastgoed – www.goeiehuys.nl

2-ROCK

Dealer Krediet & Leasing – www.dealerkrediet.nl

Gräper Automotive – www.graperautomotive.nl

Harvest Promogifts – www.harvestpromogifts.nl

Autobedrijf Tijmons – www.tijmons.nl

Ferry Monster Autosport – www.ferrymonsterautosport.nl

 

Het seizoen

Door de bekende crisis is de volledige agenda op de schop gegaan. Voor nu bekend is het seizoen als volgt ingedeeld:

Zandvoort Superprix     21-23 augustus te Circuitpark Zandvoort

DTM WEEKEND              4-6 September te TT-circuit Assen

GAMMA Racing DAY      25-27 september te TT-Assen

“Voorjaars races”            9-11  oktober te Circuitpark Zandvoort

Hankook Finale Races   30 okt t/m 1 november te TT-Assen

 

Voor als nog zijn alle evenement vrij toegankelijk maar wel in beperkte aantallen. Sponsoren hebben ten alle tijden recht op kaarten, niet sponsoren moet ik snel weten waar en wanneer ze willen komen, dan kan ik dat nu regelen.

Sponsoring

Sponsoring is een heel belangrijk aspect in de autosport. Zonder onze sponsoren kan er niet gereden worden. Nu zijn we er van bewust dat het in deze tijd voor sommige moeilijk zal zijn om te kunnen sponsoren. Maar, vergeet niet hoe belangrijk relatiemarketing is in de huidige tijd! Bezuinig niet op je relaties, die heb je op langer termijn altijd nodig. Een leuke dag op het circuit heeft zich bij meerdere duidelijk bewezen als een opkikker van de relatie met jouw klant of leverancier. Sponsoren kan al vanaf € 500,- per race! Met 5 race weekenden gepland in het binnenland met 2 grote eyecatchers van evenementen als het DTM weekend en GAMMA Racing day te Assen kun je jouw relaties een onvergetelijke dag bezorgen!

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het Circuitpark Zandvoort 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

Gräper loopt door pech een goed resultaat mis tijdens eerste wedstrijd vernieuwd Zandvoort

Zandvoort (Nederland) – Oscar Gräper en Bernhard van Oranje kunnen terugkijken op een ijzersterk optreden met een Audi RS3 LMS tijdens de eerste race op het hernieuwde circuit van Zandvoort. Het duo leek af te stevenen op een zekere podiumplek en misschien zelfs een overwinning, helaas gooide een aanrijding roet in het eten.

Het circuit van Zandvoort is in de afgelopen periode op de schop gegaan, om over minder dan twee maanden de Formule 1 met Max Verstappen te verwelkomen. Van weer was het mede-eigenaar van het circuit Bernhard van Oranje de eer om de eerste meters te rijden. De Final 4: Zandvoort Reborn was de eerste wedstrijd op de nieuwe baan, met de uitdagende kombochten.

Ook heeft Oscar deze winter niet stilgezeten en heeft The Gräper Automotive Racing Club opgericht. Een groot aantal leden was uitgenodigd om de eerste wedstrijd op Zandvoort te komen bekijken. Zij zagen dat Oscar en Bernhard de Audi RS3 LMS die werd geprepareerd door Bas Koeten Racing naar een vijfde tijd in de klasse kwalificeerde.

Race

Tegen het middaguur stonden er ruim 65 wagens klaar voor de race over vier uur. De grid was dan ook zeer goed gevuld toen Oscar de start van de Final 4: Zandvoort Reborn voor zijn rekening. Hij stoomde met de Audi naar de kop van de klasse, een prachtige prestatie van de snelle rijder. “De nieuwe baan is een geweldig met deze wagen. In de Hugenholtzbocht rijden we totaal andere lijnen en de kombocht is een ware uitdaging, dat wordt met de Formule 1 natuurlijk ook geweldig!” liet Oscar weten.

Bernhard nam de tweede stint voor zijn rekening en wist zich in de kop te handhaven. Alleen werd hij geraakt door een langzamere deelnemer. De Audi moest terug de pits in en het team van Bas Koeten Racing wist de wagen te herstellen. Het duo verloor wel kostbare minuten. Oscar en Bernhard reden allebei twee stints.

“Ondanks de schade kon ik direct een goed tempo rijden. Alleen die tien minuten achterstand was er niet meer dicht te rijden. Iedere ronde kreeg het circuit meer grip, maar echt makkelijk was het toch niet. De lijnen zijn nieuw en ook ontbrak het aan de markeringen langs het circuit. Een rempunt mis je dan makkelijk. Met een glimlach van oor tot oor heb ik mijn rondes gereden, terwijl we toch een mogelijke overwinning aan ons voorbij zagen gaan. Dat hoort erbij met zo’n groot startveld en een baan die voor iedereen nieuw is. De volgende keer komt dat podium wel goed!”

Uitslag Final 4 – Reborn Zandvoort:
1. Ferry Monster Autosport 2, 2. Red Camel, 3. MDM 2, 4. Las Moras Racing, 5. Ferry Monster autosport 3, 6, Munckhof Racing, 7. PG Motorsport, 8. De Zeeuwse Parel by MDM, 12 Graper Automotive Racing by Koeten

[ngg src=”galleries” ids=”10″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Groot succes tijdens de Gräper Automotive Racing Club kick-off

Maandagavond, 2 maart 2020, vond de kick-off van The Gräper Automotive Racing Club plaats. Tijdens deze introductieavond werden de netwerkrelaties van Oscar Gräper uitgenodigd in de showroom van Gräper Automotive. Het uitgebreide gezelschap werd door Gräper ingelicht wat de nieuwe businessclub inhoudt en wat voor voordelen het voor hen heeft om hierbij als ondernemer en autoliefhebber betrokken te zijn.

 Gräper Automotive

De oprichter van de Gräper Automotive Racing Club en uiteraard Gräper Automotive, Oscar Gräper, is zelf met zijn bedrijf enorm actief in de autosportwereld. Niet alleen in de autohandel is de naam Gräper Automotive bekend, ook is Gräper zelf ook regelmatig te vinden op de racebaan bij rally & race evenement door heel Europa. Door het enorme netwerk aan autofanaten en ondernemers dat hij hiermee heeft opgebouwd ontstond het idee om al deze netwerkrelaties aan elkaar te koppelen.

 Kick-off

Afgelopen 2 maart 2020 ontving Gräper tijdens de introductieavond van The Gräper Automotive Racing Club de potentiële leden in zijn showroom in Capelle aan den IJssel. De introductieavond was vooral bedoeld om elkaar alvast beter te leren kennen en iedereen in te lichten over de vele voordelen van de businessclub. Zo worden er per jaar 5 evenementen op- én 5 evenementen naast het circuit georganiseerd waar leden bijeen kunnen komen én uiteraard het leggen van zeer interessante nieuwe contacten.

Live onthulling

Met een zeer hoge opkomst en veel geïnteresseerden in de Gräper Automotive Racing Club wordt er teruggekeken op een succesvolle kick-off. De tweede bijeenkomst staat dan ook al gepland en zal op 26 maart 2020 plaatsvinden op de locatie van Absolute Motors te Ridderkerk. Extra speciaal aan deze tweede bijeenkomst is dat hier, live, de onthulling van de nieuwe livery van de Audi RS3 LMS voor het nieuwe raceseizoen zal worden onthuld.

Meer foto’s van de openingsavond: 

[ngg src=”galleries” ids=”9″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] 

VOOR IN DE AGENDA: 
7 MAART 2020 ZANDVOORT: Final 4, The Newborn Edition!
26 MAART 2020 ABSOLUTE MOTORS TE RIDDERKERK: Onthulling van de nieuwe livery van de AUDI RS3 LMS

Oscar Gräper samen met Bernhard van Oranje naar eerste race op vernieuwd Zandvoort

Oscar Gräper rijdt samen met Bernhard van Oranje volgende maand de eerste wedstrijd op het vernieuwde circuit van Zandvoort. Tijdens de Final 4: Zandvoort Reborn die 7 maart wordt verreden bundelen de heren hun krachten en komen uit voor het team van Bas Koeten Racing.

Het circuit van Zandvoort is deze winter onder handen genomen, ter voorbereiding op de Dutch GP die in mei van het jaar plaatsvindt. Tijdens de Final 4: Zandvoort Reborn, de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2019-2020, wordt de eerste wedstrijd verreden op de aangepaste baan. Oscar Gräpermaakt van de mogelijkheid gebruik om de eerste racekilometers op de piste te rijden nog voordat de F1-helden als Max Verstappen en Lewis Hamilton het circuit in de duinen zullen bedwingen. Daarbij wordt hij bijgestaan door Bernhard van Oranje. Die heeft niet alleen veel ervaring in de racerij, maar is tevens een van de mede-eigenaren van het circuit van Zandvoort. Het duo rijdt met een Audi TCR machine, waarmee beide coureurs al de nodige ervaring hebben.

“Het is natuurlijk een geweldige mogelijkheid om op het vernieuwde circuit van Zandvoort te rijden. De nieuwe kombochten zijn een uitdaging, dus dat wordt genieten. Zeker in de wetenschap dat later dit jaar helden als Max Verstappen op deze baan in actie komen,” aldus Oscar Gräper

 

Voor in de agenda:

Datum: zaterdag 7 maart 2020

Tijdstip kwalificatie: 10.00 – 10.30 

Tijdstip trackwalk: 11.30 – 11.55

Tijdstip start race: 12.00 – 16.00

Prijsuitreiking: 16.30

Gräper en Schouten testen met nieuwe Mercedes AMG GT3 in Barcelona

Oscar Gräper en Bas Schouten zijn naar het circuit van Barcelona afgereisd, ter voorbereiding op het nieuwe autosportseizoen. De heren voelen in Spanje de nieuwe Mercedes-AMG GT3 aan de tand.

De afgelopen jaren reed Gräper diverse races met de Audi RS3 LMS TCR-machine. Hij oriënteert zich op zijn volgende stap in zijn autosportloopbaan. Bas Schouten heeft met een keur aan wagens gereden, waaronder in het Europees GT4-kampioenschap met een Mercedes-AMG GT4. Op Barcelona testen de heren met de nieuwe Mercedes-AMG GT3, die het Duitse merk vanaf deze winter aan klanten levert. Bij deze test worden zij begeleid door Bern Schneider, die namens Mercedes een groot aantal DTM-zeges op zijn naam heeft geschreven.

Oscar Gräper en Bas Schouten willen volgend seizoen de stap maken naar de GT-racerij met de Mercedes en oriënteren zich op de mogelijkheden.

Gräper samen met Schouten succesvol op Assen

[nggallery id=8]

Oscar Gräper en Bas Schouten hebben een succesvol weekend op het TT circuit van Assen achter de rug. Niet alleen waren de heren in de Audi RS3 TCR smaakmakers op het circuit, maar ook pakten zij nog eens een prachtig podium.          

                

Oscar Gräper kwalificeerde zich vrijdag naar een mooie positie in het middenveld. Niet het resultaat waar hij op voorhand had gehoopt, want tijdens de vrijetrainingen behoorde hij nog met de Audi tot de snelste van het Supercar Challenge veld. Aan het kwalificatieresultaat had hij uiteindelijk toch niets, omdat hij vrijdagavond besloot om de jarige Bas Schouten een cadeau te doen. Schouten zou voor zijn verjaardag samen met Oscar rijden tijdens de Hankook Finaleraces.

Race 1, zaterdag 19 oktober

Vanwege de late inschrijving van Bas moest het duo vanaf de allerlaatste plek aan de eerste race beginnen. Het was Bas Schouten die de start voor zijn rekening nam en er al een raket vandoor schoot. Al in de eerste meters maakte hij een paar posities goed, door concurrenten in de langzamere Sport-divisie voorbij te steken. Aanbeland bij de andere TCR-wagens kreeg hij meer weerstand, maar ook die wist hij met een paar gewaagde acties voorbij te komen. “Het was een geweldige rijbeurt, zeker als je iedereen voorbij moet gaan. Via mooie acties pakte ik een paar man,” zei Bas.

Vanaf de leiding stuurde Bas de Audi binnen voor de stop. Oscar nam het stuur over. De prachtige stint van Bas betekende wel dat het beste van de banden reeds was gebruikt. Ook moesten zij lang stilstaan voor de stop, waardoor de leiding er niet meer in zat. Oscar de eer om voor een podiumplek te strijden. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, vanwege de banden. Toch stuurde hij naar een prachtig podium. “Ondanks onze start vanaf de laatste plek en extra strafseconden tijdens de pitstop, konden we naar het podium rijden. Dat is natuurlijk een geweldig resultaat voor Bas en mij,” aldus Oscar Gräper na een mooie derde stek. “We hadden misschien kunnen winnen als we onze gewone startplek mochten innemen.”

Race 2, zondag 20 oktober

Oscar nam de start van de laatste race voor zijn rekening. Hierdoor had hij beschikking over nieuw Hankook-rubber. Vanaf de laatste stek werkte hij zich al in de eerste meters op tot het middenveld, waarmee hij de rijders uit de Sport divisie achter hem liet. In zijn eerste ronde was Oscar ontketend, want hij pakte ook nog eens twee concurrenten uit de Supersport I-divisie. “Mijn eerste ronde was goed, maar in de volgende ronde verschalkte ik ook nog eens twee concurrenten. Ik had de smaak goed te pakken,” aldus Oscar. Daarna ontspon er een gevecht met vier snelle mannen. Ronde na ronde werd er vol geknokt. In die strijd vergde Oscar veel van zijn banden. “Gister was het de Schouten-show en vandaag de Gräper-show. Misschien had ik net te veel van de banden gevraagd. Maar ik wist wel naar de eerste plek te rijden!”

Door het succes van zaterdag moest de Audi langer stilstaan dan de concurrentie. Toen Bas Schouten het stuur over nam had hij een flinke achterstand. Na 15 minuten rijden kreeg de snelle rijder te maken met een onbestuurbare wagen, de banden waren op. Uiteindelijk kon Bas de wagen als vierde over de meet sturen, waardoor ze net naast het podium grepen.

Oscar: “Ik heb een heerlijk weekend gehad. We konden mooi mee strijden en onze snelheid laten zien. De gevechten op de baan waren prachtig, dus voor mij een prachtig einde van het autosportseizoen.”

Uitslag race 1, Finaleraces, Assen

  1. Nabuurs / Van Riet, 2. Steenmetz / Polderman, 3. Oscar Gräper / Bas Schouten, 4. Van de Maat / Schreurs, 5. Van Loon / Van Loon, 6. Veels / Van der Ende, 7. De Kimpe / Huisman, 8. De Borst / Van Oord

Uitslag race 2, Finaleraces, Assen

  1. Veels / Van der Ende, 2. Steenmetz / Polderman, 3. De Kimpe / Huisman, 4. Van de Maat / Schreurs, 5. Nabuurs / Van Riet, 6. Oscar Gräper / Bas Schouten, 7. Van Loon / Van Loon, 8. De Borst / Van Oord

Kijk hier de samenvatting van beide races op RTL7