Fantastisch debuut in de AUDI SPORT R8 CUP

Capelle aan den IJssel (Nederland) GAMMA Racing Day(s): WAT EEN WEEKEND! Na het DTM weekend was het nu tijd voor het GAMMA weekend. Een weekend wat normaal bekend staat als één van de áller drukst bezochte race weekenden van het jaar. Dit jaar is alles anders, COVID-19 heeft het bezoekersaantal terug gebracht naar 10.000. De fun is er gelukkig niet minder om geworden, de resultaten al helemaal niet! Nog een leuke binnenkomer voor deze keer: de spontane deelname aan de Duitse AUDI SPORT Seyffarth R8 LMS CUP! 

 

Vrijdag avond

Vrijdag avond aan de bar is meestal gezellig, of zelfs héél gezellig ;). Deze keer raakte Gräper in gesprek met Niels Langeveld. Hij vertelde dat hij een sponsor moest coachen die dit weekend deelnam in de AUDI SPORT R8 LMS  CUP. Na wat woorden verder gaf Langeveld aan dat er nog een auto beschikbaar was om op zaterdag mee te racen. De normale coureur had een race in een andere klasse op Zandvoort, zondag zou hij wel rijden. Nou zei Gräper, dan rijd ik wel! En zo geschiedde, om 1.00 hoorde Gräper dat hij zich om 8.00 moest melden bij het team. In een kort gesprek werd het vertrouwen gewekt dat dit een goed idee zou zijn en Gräper mocht om 10.20 instappen.

Kwalificatie 

Direct koud in de auto, geen test of enig rij moment gehad en direct kwalificeren.  Omschakelen naar een voorwiel aangedreven auto naar een achterwiel aangedreven auto met ook de motor achterin! Een leuke uitdaging. Gelukkig heeft Gräper ervaring op Assen. De eerste rondes waren verkennen, hoe voelt de auto, hoe reageert hij op bepaalde acties en vooral: WAT EEN SENSATIE! Na een kwartier was al duidelijk dat Gräper op zijn plek zat. Bij binnenkomst werd met overtuigend enthousiasme verteld dat er een 5e plek genoteerd stond. Een fantastisch gevoel wat direct smaakte naar meer; Gräper had enkel nog maar een shakedown gedaan… Direct reed hij uit en ging er met gepaste moed eens extra goed voor zitten. Geen gekke dingen doen, niet overdreven pushen met zo weinig auto ervaring. Eindklassering:  1.45,057, P6 tussen de ervaren pro’s in de kwalificatie in een auto waar Gräper nog nooit eerder mee heeft gereden! 

De race

Met zo’n 30 minuten ervaring op zak in de R8 was de duidelijke gedachte: Hard maar slim rijden, niet teveel risico’s want het is niet nodig voor nu. Net zoals in de Supercar Challenge een rollende start. De start was sterk en direct won Gräper een plek. vanaf P5 kon hij aanhaken bij de kopgroep om zo met 5 auto’s weg te rijden van de rest van het veld. Na enkele ronde werd zelfs de nummer 1 in de rondte getikt waardoor de aansluiting op P4 kwam. Na 20 min kwam de Safetycar op de baan wegens een incident op de baan. Bij de herstart leek alles goed te gaan totdat er een aanval van een snellere auto kwam. Gräper koos “eieren voor zijn geld”, nu gewoon geen risico’s nemen. Het tempo bleef er heel mooi in en de race werd afgevlagd op een 5e plaats! Enorm blij en trots op dit resultaat. Direct tussen de pro’s en dat zonder enige training en gewoon koud in de auto direct de snelheid gevonden. 

Conclusie van dit avontuur

Geweldig om mee te mogen doen aan zo’n mooie competitie en startveld! Dit is iets wat zeker smaakt naar meer want de snelheid zat er gewoon gelijk goed in!

 

 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het Circuitpark Zandvoort! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

Alles valt op zijn plek tijdens de GAMMA RACING DAY(S)
VORIG BERICHT
Fantastisch debuut in de AUDI SPORT R8 CUP
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *