Succesvol weekend op DTM Assen!

Capelle aan den IJssel (Nederland) Het tweede raceweekend van de Supercar Challenge 2020 op het TT-Circuit in Assen zit er op! Met de data op zak van Zandvoort begon het duo met positieve moed aan het DTM weekend! Met een podium plaats en mogelijkheid tot winst gaf dit weekend wel echt het gevoel dat ze bij de kopgroep horen!

 

 

Vrije training en kwalificatie

Op vrijdag werden de eerste 2 trainingen van het weekend verreden. Het was duidelijk dat er veranderingen moesten komen, ritme vinden in de auto én een verbeterde afstelling van de auto. Diverse Full Course Yellow situaties en zelfs code rood verstoorde de zoektocht naar ritme. Maar, de rondjes die ze reden waren wel écht sterk! 

De kwalificatie zaterdag ochtend was op een natte maar opdrogende baan. Zumbrink nam de volledige kwalificatie voor zijn rekening. De eerste rondes op regenbanden voelde sterk en dat bleek ook in de rondetijden! Constant stuivertje wisselen op P1 bracht een spannende strijd. Na 10 min werd het toch tijd om op slicks uit te gaan. Door de wisselende omstandigheden met natte gedeeltes op de baan bleek het wel heel moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. De strijd ging door tot in de laatste rondes en dat bleek ook, vrijwel iedereen reed in zijn allerlaatste ronde zijn snelste. Resultaat P4. 

Race 1 zaterdag

Na het grove spektakel in de DTM was het de beurt aan de Supercar Challenge voor het rijden van race 1. Gräper nam op zaterdag de start voor zijn rekening. De rollende start was fantastisch! Een goede timing zorgde al vanaf de start van een winst van één positie, 2 bochten later werden dit er zelfs twee! Enkele auto’s achterop raakten elkaar en schoven van de baan met een Safetycar tot gevolg. Na de herstart vanaf de 2e plaats in de klasse had Gräper 1,5 ronde nodig om ook de Hyundai van Febo Racing te verschalken. Na een foutloze stint bracht Gräper de auto binnen op P1 en nam Zumbrink het stuur over. Vanaf P1 had Zumbrink het tempo gelijk te pakken, met volle overtuiging reed hij zijn rondes. De Hyundai heeft ook te pitstraat bezocht en heeft zijn rijderswissel voldaan. Van Riet stoofde met een ongekende snelheid op de Cupra van Zumbrink af en verschalkte op nette wijze de Cupra van de 1e plek. Samen reden ze op kop hele knappe rondetijden en zijn ze nog regelmatig in strijd geweest. Resultaat een knappe P2 met strijd tot aan de eindstreep!

Race 2 zondag

Spanning en sensatie op de zondag tijdens de 2e race in de stromende regen! Hier komen de ware coureurs naar boven, zware weersomstandigheden door hevige regenval en opspattende spray belemmeren het zicht maximaal!

De ervaren Zumbrink nam deze race de start tot zich. Na 3 openingsrondes achter de Safetycar ging het los! En hier bleek ervaring in de regen absoluut waardevol. Zumbrink vind zijn ritme en pakte gecontroleerd zijn posities over van de concurrenten. Na een sterke openingsstint nam Gräper tijdens de verplichtte pitstops het stuur over. Vanaf P2 nam Gräper de 2e stint tot zich. Onderweg naar P1 kwam 5 min voor het eind een vervelend bericht vanaf de pitmuur, een drive trough voor nummer 250.. Zoals je kunt raden was dit het startnummer van de Cupra van Gräper & Zumbrink. Een 0.9 seconde te korte pitstop bracht roet in het het eten voor een winnend feestje. P5 was het eindresultaat voor de race. Vervelend maar waar, de snelheid was in ieder geval heel goed!

Conclusie van het raceweekend

Enorm genoten van de progressie die we als team hebben gemaakt. De snelheid en het vertrouwen zat er nu echt in en we kijken uit naar een prachtig weekend tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen!.

 

BEKIJK HIER DE AFLEVERING  VAN DIT RACEWEEKEND op RTL7! 

 

SPONSOREN VOOR DIT WEEKEND

Wij danken onze sponsoren voor dit raceweekend: 

VDR Gevelreiniging – www.gevelreiniging.nl

‘T Goeiehuys Vastgoed – www.goeiehuys.nl

2-ROCK

Dealer Krediet & Leasing – www.dealerkrediet.nl

Gräper Automotive – www.graperautomotive.nl

Harvest Promogifts – www.harvestpromogifts.nl

Autobedrijf Tijmons – www.tijmons.nl

Ferry Monster Autosport – www.ferrymonsterautosport.nl

 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het TT-circuit te Assen! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

 

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Gebrek aan ritme raast het podium net voorbij
VORIG BERICHT
Alles valt op zijn plek tijdens de GAMMA RACING DAY(S)
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *