Gebrek aan ritme raast het podium net voorbij

Capelle aan den IJssel (Nederland) Het eerste raceweekend van de Supercarchallenge 2020 op Circuitpark Zandvoort zit er op! Het Zandvoort Superprix weekend was niet alleen voor het rijdersduo maar ook het race team Ferry Monster Autosport een vernieuwend feestje. Met twee maal een 4e plaatst wordt het gezien als een leerzaam maar lichtelijk teleurstellend weekend. 

 

Vrije training en kwalificatie

Vrijdag werd de eerste(en ook enige) vrije training en direct ook de kwalificatie op het vernieuwde Circuitpark Zandvoort verreden. De training stond in het teken van “kilometers maken” en wat setup tests. Helaas hadden we maar 80 minuten trainingstijd, waar ook zeker 20 min van een rode vlag of full course yellow was. De auto lag nog niet helemaal naar ons zin, na wat kleine wijzigingen na de training was het al 10 min na de training weer tijd voor de kwalificatie run. Zowel Gräper als Zumbrink hebben beide op een set nieuw rubber hun tijd gezet wat resulteerde in een 3e en 4e startplaats voor de races.  Een prima uitgangspositie maar beide hadden op basis vanuit de data uit de auto zeker potentie voor een betere score.

Race 1

Op zaterdag stond de eerste race op het programma. Vanaf de start een mooie inhaalslag naar P2 kunnen maken, helaas lag toch het tempo van de andere auto’s te hoog wat binnen een half uur een 4e klassering opleverde. Zumbrink nam het stuur over en bracht de auto aan de finish op P4 in de klasse. Niet het resultaat zoals gehoopt maar ook niet helemaal ontevreden. 

Race 2

Met een hoop data op zak stond op zondag race 2 op de planning! Wederom startte Gräper de race. Vanaf de start bleek het tempo er deze keer wél in te zitten! Na de start vanaf P3 werd direct na de 4e bocht duidelijk dat de snelheid er in zat. Na duels in de eerste bochten was de 2e plaats in de klasse ingenomen en werd deze niet meer losgelaten. Een felle strijd op de baan was een waar toneel voor toeschouwers en fans. Het nodige duw- en trekwerk kwam er aan te pas, cupracen zoals het hoort maar wel met respect! Na een half uur ontstond er een safetycar situatie op de baan, dit bracht direct heel het rijdersveld de pitsstraat in. Een hoop sensatie en drukte zorgde voor spektakel! Tijdens de reguliere pitstop nam Zumbrink het stuur over, op P1 achter de safetycar. Bij de herstart ging het er gelijk hard aan toe, strijd vanaf de eerste bocht, helaas door een ongelukkige keuze bij een inhaalactie zorgde ervoor dat hij juist werd ingehaald en dit niet meer kon herstellen. Finish race 2 wederom op P4. 

We kijken terug op een mooi en leerzaam weekend! Met genoeg data en en inzichten gaan we aanstaand weekend er weer vol tegenaan tijdens het DTM weekend op het TT-Circuit van Assen. Juichen jullie weer mee? 

Zie hier een link naar ons (video) verslag op YouTube, racen vanaf minuut 18

https://www.youtube.com/watch?v=OKOD_t9LiSI&t=1687s

TV uitzendingen op RTL7 over twee weken, hier geven we nog op tijd een update over!

 

Programma Assen

De twee races op het TT Circuit Assen tijdens het DTM weekend belovern weer een hoogtepunt van het weekend te worden, waarbij het publiek ook weer de winnaar zal zijn.

Vanaf thuis of onderweg meekijken kan ook via de livestreamhttps://grid.dtm.com/en-int

Tijdschema Supercar Challenge    

Zaterdag 5 september
08:25-08:45    Qualifying 1 – 20 minuten
08:50-09:10    Qualifying 2 – 20 minuten
15:50-16:50    Race 1 – 60 minuten

Zondag 6 september
15:15-16:15    Race 2 – 60 minuten

 

 

SPONSOREN VOOR DIT WEEKEND

Wij danken onze sponsoren voor dit raceweekend: 

VDR Gevelreiniging – www.gevelreiniging.nl

‘T Goeiehuys Vastgoed – www.goeiehuys.nl

2-ROCK

Dealer Krediet & Leasing – www.dealerkrediet.nl

Gräper Automotive – www.graperautomotive.nl

Harvest Promogifts – www.harvestpromogifts.nl

Autobedrijf Tijmons – www.tijmons.nl

Ferry Monster Autosport – www.ferrymonsterautosport.nl

 

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in jouw relaties? Laat het ons weten en dan maken we daar samen een mooi plan voor! Het is laagdrempelig en zéér vermakelijk!

Wij kijken uit naar een geweldig race weekend op het TT-circuit te Assen! 

info@graperautomotiveracing.nl

+31(0)6-29449565

 

ZIE ONDERSTAANDE GALLERY VOOR FOTO’S VAN HET RACEWEEKEND!

[ngg src=”galleries” ids=”11″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Gräper samen met Zumbrink aan de start op Zandvoort in de CUPRA TCR van Ferry Monster Autosport
VORIG BERICHT
Succesvol weekend op DTM Assen!
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *