Gräper loopt door pech een goed resultaat mis tijdens eerste wedstrijd vernieuwd Zandvoort

Zandvoort (Nederland) – Oscar Gräper en Bernhard van Oranje kunnen terugkijken op een ijzersterk optreden met een Audi RS3 LMS tijdens de eerste race op het hernieuwde circuit van Zandvoort. Het duo leek af te stevenen op een zekere podiumplek en misschien zelfs een overwinning, helaas gooide een aanrijding roet in het eten.

Het circuit van Zandvoort is in de afgelopen periode op de schop gegaan, om over minder dan twee maanden de Formule 1 met Max Verstappen te verwelkomen. Van weer was het mede-eigenaar van het circuit Bernhard van Oranje de eer om de eerste meters te rijden. De Final 4: Zandvoort Reborn was de eerste wedstrijd op de nieuwe baan, met de uitdagende kombochten.

Ook heeft Oscar deze winter niet stilgezeten en heeft The Gräper Automotive Racing Club opgericht. Een groot aantal leden was uitgenodigd om de eerste wedstrijd op Zandvoort te komen bekijken. Zij zagen dat Oscar en Bernhard de Audi RS3 LMS die werd geprepareerd door Bas Koeten Racing naar een vijfde tijd in de klasse kwalificeerde.

Race

Tegen het middaguur stonden er ruim 65 wagens klaar voor de race over vier uur. De grid was dan ook zeer goed gevuld toen Oscar de start van de Final 4: Zandvoort Reborn voor zijn rekening. Hij stoomde met de Audi naar de kop van de klasse, een prachtige prestatie van de snelle rijder. “De nieuwe baan is een geweldig met deze wagen. In de Hugenholtzbocht rijden we totaal andere lijnen en de kombocht is een ware uitdaging, dat wordt met de Formule 1 natuurlijk ook geweldig!” liet Oscar weten.

Bernhard nam de tweede stint voor zijn rekening en wist zich in de kop te handhaven. Alleen werd hij geraakt door een langzamere deelnemer. De Audi moest terug de pits in en het team van Bas Koeten Racing wist de wagen te herstellen. Het duo verloor wel kostbare minuten. Oscar en Bernhard reden allebei twee stints.

“Ondanks de schade kon ik direct een goed tempo rijden. Alleen die tien minuten achterstand was er niet meer dicht te rijden. Iedere ronde kreeg het circuit meer grip, maar echt makkelijk was het toch niet. De lijnen zijn nieuw en ook ontbrak het aan de markeringen langs het circuit. Een rempunt mis je dan makkelijk. Met een glimlach van oor tot oor heb ik mijn rondes gereden, terwijl we toch een mogelijke overwinning aan ons voorbij zagen gaan. Dat hoort erbij met zo’n groot startveld en een baan die voor iedereen nieuw is. De volgende keer komt dat podium wel goed!”

Uitslag Final 4 – Reborn Zandvoort:
1. Ferry Monster Autosport 2, 2. Red Camel, 3. MDM 2, 4. Las Moras Racing, 5. Ferry Monster autosport 3, 6, Munckhof Racing, 7. PG Motorsport, 8. De Zeeuwse Parel by MDM, 12 Graper Automotive Racing by Koeten

[ngg src=”galleries” ids=”10″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Groot succes tijdens de Gräper Automotive Racing Club kick-off
VORIG BERICHT
Gräper samen met Zumbrink aan de start op Zandvoort in de CUPRA TCR van Ferry Monster Autosport
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *