Gräper samen met Schouten succesvol op Assen

[nggallery id=8]

Oscar Gräper en Bas Schouten hebben een succesvol weekend op het TT circuit van Assen achter de rug. Niet alleen waren de heren in de Audi RS3 TCR smaakmakers op het circuit, maar ook pakten zij nog eens een prachtig podium.          

                

Oscar Gräper kwalificeerde zich vrijdag naar een mooie positie in het middenveld. Niet het resultaat waar hij op voorhand had gehoopt, want tijdens de vrijetrainingen behoorde hij nog met de Audi tot de snelste van het Supercar Challenge veld. Aan het kwalificatieresultaat had hij uiteindelijk toch niets, omdat hij vrijdagavond besloot om de jarige Bas Schouten een cadeau te doen. Schouten zou voor zijn verjaardag samen met Oscar rijden tijdens de Hankook Finaleraces.

Race 1, zaterdag 19 oktober

Vanwege de late inschrijving van Bas moest het duo vanaf de allerlaatste plek aan de eerste race beginnen. Het was Bas Schouten die de start voor zijn rekening nam en er al een raket vandoor schoot. Al in de eerste meters maakte hij een paar posities goed, door concurrenten in de langzamere Sport-divisie voorbij te steken. Aanbeland bij de andere TCR-wagens kreeg hij meer weerstand, maar ook die wist hij met een paar gewaagde acties voorbij te komen. “Het was een geweldige rijbeurt, zeker als je iedereen voorbij moet gaan. Via mooie acties pakte ik een paar man,” zei Bas.

Vanaf de leiding stuurde Bas de Audi binnen voor de stop. Oscar nam het stuur over. De prachtige stint van Bas betekende wel dat het beste van de banden reeds was gebruikt. Ook moesten zij lang stilstaan voor de stop, waardoor de leiding er niet meer in zat. Oscar de eer om voor een podiumplek te strijden. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, vanwege de banden. Toch stuurde hij naar een prachtig podium. “Ondanks onze start vanaf de laatste plek en extra strafseconden tijdens de pitstop, konden we naar het podium rijden. Dat is natuurlijk een geweldig resultaat voor Bas en mij,” aldus Oscar Gräper na een mooie derde stek. “We hadden misschien kunnen winnen als we onze gewone startplek mochten innemen.”

Race 2, zondag 20 oktober

Oscar nam de start van de laatste race voor zijn rekening. Hierdoor had hij beschikking over nieuw Hankook-rubber. Vanaf de laatste stek werkte hij zich al in de eerste meters op tot het middenveld, waarmee hij de rijders uit de Sport divisie achter hem liet. In zijn eerste ronde was Oscar ontketend, want hij pakte ook nog eens twee concurrenten uit de Supersport I-divisie. “Mijn eerste ronde was goed, maar in de volgende ronde verschalkte ik ook nog eens twee concurrenten. Ik had de smaak goed te pakken,” aldus Oscar. Daarna ontspon er een gevecht met vier snelle mannen. Ronde na ronde werd er vol geknokt. In die strijd vergde Oscar veel van zijn banden. “Gister was het de Schouten-show en vandaag de Gräper-show. Misschien had ik net te veel van de banden gevraagd. Maar ik wist wel naar de eerste plek te rijden!”

Door het succes van zaterdag moest de Audi langer stilstaan dan de concurrentie. Toen Bas Schouten het stuur over nam had hij een flinke achterstand. Na 15 minuten rijden kreeg de snelle rijder te maken met een onbestuurbare wagen, de banden waren op. Uiteindelijk kon Bas de wagen als vierde over de meet sturen, waardoor ze net naast het podium grepen.

Oscar: “Ik heb een heerlijk weekend gehad. We konden mooi mee strijden en onze snelheid laten zien. De gevechten op de baan waren prachtig, dus voor mij een prachtig einde van het autosportseizoen.”

Uitslag race 1, Finaleraces, Assen

  1. Nabuurs / Van Riet, 2. Steenmetz / Polderman, 3. Oscar Gräper / Bas Schouten, 4. Van de Maat / Schreurs, 5. Van Loon / Van Loon, 6. Veels / Van der Ende, 7. De Kimpe / Huisman, 8. De Borst / Van Oord

Uitslag race 2, Finaleraces, Assen

  1. Veels / Van der Ende, 2. Steenmetz / Polderman, 3. De Kimpe / Huisman, 4. Van de Maat / Schreurs, 5. Nabuurs / Van Riet, 6. Oscar Gräper / Bas Schouten, 7. Van Loon / Van Loon, 8. De Borst / Van Oord

Kijk hier de samenvatting van beide races op RTL7

Opwaartse lijn gevonden in Assen!
VORIG BERICHT
Gräper en Schouten testen met nieuwe Mercedes AMG GT3 in Barcelona
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *