Opwaartse lijn gevonden in Assen!

Op 17 en 18 augustus werd het jaarlijkse race evenement ‘Gamma Racing Day’ gehouden om het TT Circuit Assen. Het grootste auto-, motor- en kartsportevenement van Europa en traditioneel één van de mooiste evenementen op de Supercar Challenge kalender. Oscar Gräper trad in de Supersport 1 divisie aan met zijn Audi RS3 TCR die gerund wordt door Bas Koeten Racing.

Na de kwalificatie vertelde Oscar: “In de training ging het heel goed, ik heb de snelste tijd gereden. Helaas kregen we er voor de kwalificatie 40 kg strafgewicht bij, maar dat hoopten we met de afstelling nog een beetje te kunnen compenseren. Helaas werkte dat niet en verloren we daardoor 0,8 seconde en staan we vijfde.”

Race 1, zaterdag 17 augustus
Met een vijfde positie en een flink extra strafgewicht in de auto begon Oscar zaterdagmiddag op een iets vochtige baan aan de eerste race van het weekend. Een race die hem naar de zesde positie zou leiden en niet tot volle tevredenheid leidde.

Hij vertelde na afloop van de wedstrijd: “Ik maakte een slechte start doordat ik de startlichten niet goed kon zien. Dat lag aan mezelf, ik reed iets te dicht op mijn voorganger. Door mijn slechte start kreeg ik gelijk een paar BMW’s om mijn oren want die hebben gewoon veel meer vermogen en zijn dus sneller, zeker bij de start. De snelheid zat er verder eigenlijk prima in, mijn racepace was gewoon goed en daardoor kon ik een mooi gevecht aangaan met een BMW E92. Dat liep een beetje uit de hand, hij drukte me in bocht twee van de baan waardoor ik over een kerbstone ging en wat schade opliep aan mijn bodemplaat. Dat kostte me een halve minuut en de aansluiting met het veld. De verloren tijd kon ik daarna niet meer dichtrijden.”

Ondanks de verloren tijd keek Oscar met enige tevredenheid terug op de race omdat de snelheid er goed in zat. Door de aanvaring in bocht twee verloor hij niet alleen de aansluiting, maar ook een positie. Hij werd als zesde afgevlagd en kijkt uit naar de race van zondagmiddag.

Uitslag race 1
1. Van Vliet / Van der Zweerde, 2. Jonas De Kimpe / Martin Huisman, 3. Ruud Olij, 4. De Borst / Van Oord, 5. Nabuurs / Van Riet, 6. Oscar Gräper, 7. Veels / Van der Ende, 8. René Steenmetz

Race 2, zondag 18 augustus
Tijdens de tweede en laatste Supercar Challenge race op zondagmiddag startte Oscar Gräper vanaf de zevende positie en wist uiteindelijk nipt het podium niet te halen. Oscar verklaarde de gebeurtenissen van de besluitende dag van de Gamma Racing Day: “De start ging vandaag een stuk beter dan tijdens de eerste race. Het was wel erg druk in de eerste bocht, waardoor ik even buiten de baan gedrukt werd. We redden het gewoon niet met z’n allen tegelijk. Maar, ik verloor er niets mee en lag na een paar bochten al op de vierde of vijfde positie. Na de herstart na de tweede safetycarsituatie kon ik weer wat posities goedmaken en lag even op de derde plaats. Op dat moment was de opdracht voor mij alleen maar: planken, planken, planken! Ik kon prima rondetijden rijden en heb me prima vermaakt. Na een poosje kwam Max Veels op mijn staart terecht en hadden we een lang en heftig gevecht./ Het ging er hard aan toe, maar het was absoluut fair. Ik kon hem steeds weer blokken, totdat ik achterop een foutje maakte. Bij het insturen raakte ik met mijn knokkels de plus waardoor de auto opschakelde en ik dus iets terrein verloor. Dat was voor Veels precies genoeg om me gelijk voorbij te kunnen komen.”

De tweede race verliep een stuk plezieriger voor Oscar dan de eerste, waardoor hij uiteindelijk met een goed gevoel het weekend kan afsluiten. Als slot van het weekend gaf Oscar nog aan: “Bas Koeten Racing heeft dit weekend echt topwerk geleverd! En Bas Koeten als ikzelf zijn uiteindelijk tevreden met het resultaat!”

Uitslag race 2

1. Nabuurs / Van Riet, 2. René Steenmetz, 3. Veels / Van der Ende, 4. Oscar Gräper, 5. De Borst / Van Oord, 6. De Kimpe / Huisman, 7. Ted van Vliet, 8. Tony Vijfschaft

Tussenstand kampioenschap Supersport 1 divisie na 10 races:

1. De Borst / Van Oord 1732. Nabuurs / Van Riet 152, 3. Veels / Van der Ende 135, 4. De Kimpe / Huisman 131, 5. Marcel van de Maat 105, 6. Steenmetz / Polderman 97, 7. Oscar Gräper 78, 8. Ted van Vliet 72

 

Kijk hier de samenvatting van beide races op RTL7!

Marcel Dekker en Oscar Gräper met Porsche naar de 24 uur Zolder
VORIG BERICHT
Gräper samen met Schouten succesvol op Assen
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *