GT WORLDCHALLENGE ZANDVOORT 2019

[nggallery id=6]

Dit raceweekend stond in het teken van de GT WORLDCHALLENGE ZANDVOORT, groots geweld van de SRO GT3 en GT4 klasses. Gräper nam deel aan het voorprogramma in de Supercar Challenge met de AUDI RS3 LMS!

Een kletsnatte kwalificatie zorgde voor een zware strijd om een goede klassering. Door de grote hoogte verschillen op het circuit en afdalende bochten is dit circuit vooral in natte omstandigheden een listige baan die plots voor gevaarlijke maneuvres kan zorgen. Gräper reed de Audi naar een 5e en 6e startpositie voor de races, voor het gevoel een goed resultaat gezien de omstandigheden waar in deze omstandigheden 1 foutje heel zwaar fataal had kunnen zijn. 

 

Race 1 

De start van de race was rommelig maar fair, veel duw en trekwerk zorgde voor een strijd naar P5 na de eerste ronde. Na slopende rondes was het tijd voor een pitstop, een klein technisch mankement werd opgelost en Gräper vervolgde zijn race. Helaas 2 ronden voor het eind bleek er een probleem in de brandstof toevoer en moest Gräper helaas de strijd staken in de pitstraat. 
 

Race 2

Race 2 bracht een hoop meer dan race 1. Een goede stint voor de verplichte pitstop bracht een P4 bij binnenkomst, P1 uitrijden pitstraat was hier nog niet verwacht maar wel werkelijkheid! Met nog 4 ronden op de klok leek de buit binnen voor P1. Maar, helaas vloog er een pechvogel over het circuit en ontstond er een safetycar situatie. Na de safetycar had Gräper nog sterk de leiding maar in de één na laatste ronde ging het toch mis. Verkeer uit een lagere klasse hielt Gräper ongelukkig op, Van der Ende en Huisman konden hier nipt van profiteren en Gräper moest verder vanaf P3 en dat was dan ook de eindstand. 
Met mixed feelings bracht het weekend wel een positief gevoel, het gaat in de autosport vooral om kilometers maken en héél veel leren voordat je het grote succes behaalt. Steeds beetje bij beetje zien de resultaten er keer op keer weer beter uit, nu is het enkel nog wachten tot de overwinning telt.. 

 

Kijk hier de samenvatting van de race én vanaf minuut 11:45 het persoonlijke interview met Oscar Gräper en zijn verhaal over het autoracen!

 

Podium op Spa-Francorchamps!
VORIG BERICHT
Marcel Dekker en Oscar Gräper met Porsche naar de 24 uur Zolder
VOLGEND BERICHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *